SES’in Paylaşım Merkezi: serenità

serenità, Pera’nın zamansız sokağı Tomtom Sokak’ta bulunuyor. 20. yüzyılın başlarına kadar Soeurs Gardes-Malades Bakım Evi’ne bağlı bir şapel olarak hizmet veren, restorasyonu yeni tamamlanan yapının içinde yer alıyor.

Komşuları İtalyan Büyükelçiliği, İtalyan Lisesi, Fransız Sarayı ve Venedik Sarayı ile birlikte Tomtom Sokak’ta İstanbul’un ve Beyoğlu’nun sosyal coğrafyasını yansıtan bir tarihi günümüze taşıyor.

serenità adına ilham veren de sokaktaki bu kültürel buluşma… İtalyanca “huzur” anlamına gelen serenità kelimesinin kökleri bir dönemin efsane iki kenti olan Dersaadet İstanbul ve Serenissima Venedik’e uzanıyor. İki şehre atfedilen unvanlar aynı anlama geliyor; huzur ve mutluluk bulunan yer.

serenità, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin paylaşım merkezi. serenità’nın sofralarında kadınlar, erkekler, akademisyenler, öğrenciler, yazarlar, sanatçılar ve aslında hepimiz bir araya geleceğiz. Buluşacak, yiyecek, konuşacak, içecek, paylaşacak, dinleyecek, dünyaya herkesi iyileştirecek yeni fikirler getireceğiz.

serenità, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin paylaşım merkezi olarak sizleri bekliyor. Aşağıdaki mail üzerinden rezervasyon yaptırabilir ve ekibimizle iletişime geçerek size özel etkinliklerinizi planlayabilirsiniz:

serenita@sesdernegi.org

Adres: Tomtom Mah. Sefer Bostanı Sok. No: 1/A Beyoğlu

serenità’ya nasıl gelirsiniz?

• M2 metro hattı ile Şişhane durağından yedi dakika yürüme mesafesindeyiz. İstiklal Caddesi’ni kesen Postacılar Sokak üzerinden yürüyerek serenità’ya varabilirsiniz.
  • Kendi aracınızla gelmek isterseniz elli metre mesafede Teo Otopark’a aracınızı park edip 2 dakika yürüyerek serenità’ya varabilirsiniz.
  • Galatasaray’dan gelmek isterseniz, Galatasaray Lisesi’nin hemen yanındaki Yeni Çarşı Caddesi’nden aşağı doğru altı dakika yürüyerek serenità’ya varabilirsiniz.