SES Yılın Kadınları 2023

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından halkın oylamalarıyla belirlenen “SES Yılın Kadınları”nın 2023 ödülleri, 18 Ocak Perşembe akşamı Pera Müzesi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen törene Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM) Şırnak Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Ayşe Gül Altınay, eski milli voleybolcu Selcan Çağlar, İstanbul Kadın Kuruluşları Bilgi Koordinatörü Nazan Moroğlu, TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, yazar, gazeteci ve sosyolog Oya Baydar, Big Chefs markasının kurucusu Gamze Cizreli, yazar ve yönetmen Melek Ulagay, akademisyen ve sosyolog Dr. Feyza Akınerdem, NewsLab Turkey Proje Koordinatörü ve geçen yılın Yılın Kadınları ödülünü kazanan Hazal Sipahi, Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) kurucularından kadın hakları aktivisti avukat Hülya Gülbahar, siyaset bilimci Prof. Dr. Fatma Gül Berktay‘ın da aralarında olduğu pek çok isim katıldı.

Yılın Kadınları’nı Nasıl Seçtik?

Yılın Kadınlarını belirlemek için başvurduğumuz kriterler şu şekildeydi

• Türkiye ve dünyada kadın hakları mücadelesi vermek,
  • Cinsiyet eşitliğini savunmak,
  • Öncü, eşitlikçi ve feminist duruşuyla örnek olmak,
  • Başarılarıyla kadınlara ilham vermek,
  • Sistematik baskılara direnme cesareti göstermek,
  • Kadın dayanışmasına katkı sunmak.

Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış için dayanışmaya katkıda bulunan, kadın hakları mücadelesinde öncü, eşitlikçi ve feminist duruşuyla örnek olan, başarılarıyla kadınlara ilham veren veya sistematik baskılara direnerek dayanışmaya katkı sunan Türkiye ve dünyadan 13 kadın ve grup, toplam 1887 kişinin oylarıyla belirlendi.

KADIN NEŞESİ İLE DİRENECEĞİZ!

Yılın Kadınları’nı Tanıyın

Ödül Töreni Kaydı