SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin üçüncü kez düzenlediği ‘Kadın Mentorluk Yürüyüşü’, İstanbul’un Ataşehir ve Şişli ilçelerinde gerçekleştirilecek. Şişli Maçka Parkı’ndaki etkinliğe CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katılacak.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak, sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşmak ve böylece Türkiye’de ve dünyada eşitliğin, barışın hâkim olduğu bir dünya düzeni için dayanışmayı desteklemek üzere kurulan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak, kadınların deneyimlerini ve bilgilerini paylaşacağı ‘Kadın Mentorluk Yürüyüşü’ etkinliğini düzenliyor

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen SES Kadın Mentorluk Yürüyüşü, ilk kez 2020 yılında, Vital Voices Derneği’nin, dünyanın 165 şehrinde uyguladığı Küresel Kadın Mentorluk Yürüyüşü’nün bir parçası olarak 350 kadının katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Etkinlik, 2021’de de pandemi nedeniyle sanal ortamda 300 kadının katılımıyla yapıldı.