Gülseren Onanç
İTÜ İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Michigan State Üniversitesi’nde uluslararası pazarlama konusunda MBA derecesi aldı. 1991’de eğitimini tamamladıktan sonra Eczacıbaşı, Balsu ve Ferrero şirketlerinde çalıştı.
Teknoloji tabanlı pazarlama çözümleri sunmak üzere 2000 yılında Go4 Marketing, 2003 yılında Ticketturk adlı şirketi kurdu. Aynı yıl kurulan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)’nin kurucuları arasında yer aldı. 2007’de dernek başkanlığına seçildi. 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için KAGİDER başkanlığından ayrıldı ve siyasete girdi.
Aralık 2010 ve Şubat 2018 yılları arasında CHP Parti Meclisi’nde üye olarak görev aldı. CHP Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
2018 yılında Eşitlik Adalet Kadın Platformu’nu kurdu, Transformative Women Leaders (Dönüştürücü Kadın Liderler) grubunun Türkiye’den tek kadın üyesi ve Vital Voices 2019-2020 Fellow’udur.
Servisîmin Cömert
Boğaziçi Üniversitesi, İdari Bilimler Fakültesi mezunudur. University of Rochester, New York, ABD’den MBA derecesini aldı.
Borusan Holding A.Ş ve Akkök Grup şirketlerinde finansmandan sorumlu genel müdür yardımcılığı pozisyonunda çalıştı. Japan Tobacco International’da bölge başkan yardımcısı olarak Türkiye ve Kazakistan pazarlarını yönetti. Tütün sektöründe dünyada bu pozisyona getirilen ilk kadın oldu.
İş hayatının girişimcilik döneminde gayrimenkul geliştirme sirketini kurdu. Ayvalık’ta aile zeytinyağı işini yönetti.
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği üyesidir, sayman ve gençlik projelerinden sorumlu yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği yönetim kurulu üyesidir. SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği kurucu üyesidir ve yönetim kurulunda görev yapmaktadır.
Sosyal sorumluluk çalışmalarında, kadının güçlenmesi ve iş hayatına girmesi konularına odaklanmaktadır. 37 yaşında bir oğlu vardır.
Ayşe Sabuncu
Bilgisayar Mühendisliği anadal ve İş İdaresi’nden yandal dereceleri ile mezun olduktan sonra Citi Group’un New York ofisinde 5 yıl boyunca bankacılık sektöründe çalıştı.
Citi Group’da çalışırken, Adım Adım aracılığı ile Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın “Gençlere Değer Projesi” için düzenlediği bir bağış kampanyası için arkadaşlarıyla beraber Kilimanjaro dağına bir tırmanış gerçekleştirdi ve bu proje sonrasında yaşamına yeni bir yön vermeye karar verdi.
Önce, New York Üniversitesi Stern School of Business’de; sosyal etki, inovasyon ve girişimcilik üzerine MBA yaptı. Sosyal girişimcilik, mikrofinans, sosyal etki yatırımı konularına yoğunlaştı. Daha sonra 2014 yazında kar amacı gütmeyen global bir organizasyon olan Kiva ile Zimbabwe ve Güney Afrika’da mikrofinans alanında çalışmaya başladı. Impact Hub ile de bu tecrübesi sırasında tanıştı.
Sabuncu, İstanbul’da Impact Hub’u kurdu. Sabuncu, halihazırda Impact Hub bünyesinde sosyal girişim eko-sisteminin haritalandırılması ve analizi üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor
Hande Karakülah
1978 yılında doğan Hande Karakülah, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yüksek lisansını Avrupa Birliği Hukuku alanında yapan Hande, avukatlık kariyerine 2001 yılında Şanver & Esin Hukuk Bürosunda başlamıştır. Daha sonra ortağı olduğu ADMD Hukuk Bürosunda serbest avukatlık, British American Tobacco Türkiye’de ise hukuk müşavirliği yapmıştır. 2011’den bu yana çalıştığı Avon Kozmetik’in 2020 yılında Natura&Co ile birleşmesiyle birlikte, Natura&Co’nun Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin Baş Hukuk Müşaviri olarak çalışmaktadır.
Hande’nin üniversitede öğrenci arkadaşlarıyla kurduğu Genç Hukukçular Kulubü deneyimiyle başlayan sivil toplum macerası yıllar içinde bir çok sivil toplum örgütünde, farklı kademe ve rollerde devam etmiştir. Arı Hareketi bünyesindeki Genç Arı oluşumu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevleri Kemal Derviş’in kurduğu Ekonomi ve Dış Politika (EDP) Forumunda Genel Sekreterlik rolüne seçilmesinin yolunu açmış, bu sayede Türkiye’nin Avrupa Birliği ideali için çalışma fırsatı bulmuştur.
Halen Ekonomi ve Dış Politika Araştırmaları Merkezi ve Şeffalık Derneği üyesi, Bir Adım Var Vakfı gönüllüsüdür. SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin kurucu üyesi ve YK üyesi olan Hande, başta kadınlarla ilgili olanlar olmak üzere her türlü ilerici, sivil inisiyatifin destekçisi olmaya çabalar, tıpkı Alp’e iyi bir anne ve tüm sevdiklerine iyi bir yol arkadaşı olmaya çabaladığı gibi.
Meral Tamer
Köşe yazarı, aktivist gazeteci. Üniversite diplomasında mimar yazsa da Meral Tamer gazetecilikte kariyer yapmayı tercih etti. 1974’te Cumhuriyet gazetesine giren Tamer, 1980 darbesi ertesinde piyasa ekonomisine geçilirken, gazete yazıları ve TV programlarıyla Türkiye’de tüketici hareketini başlattı. Ve 80’li ve 90’lı yıllar boyunca tüm Türk iş dünyasının korkulu rüyası haline geldi.
Tamer Milliyet’teki yazılarında değişik STK’ların çok sayıda kampanyasına destek verirken; kendisi de aktivist olarak büyük kampanyalar başlattı. Ölümlü trafik kazalarının azaltılmasından kız çocuklarının okullaşmasına pek çok kampanyada imzası olan Tamer, son olarak yazılarında kadın-erkek eşitliğine yoğunlaşmıştı.
41.5 yıl aralıksız gazetecilik yapan Tamer, Eylül 2015’te kadın hakları üzerinden AKP yönetimine muhalefet yaptığı gerekçesiyle işten atıldı.
2010’da meme kanserine yakalanan Tamer, yaşadıklarını okurlarıyla paylaştığı “Aşkolsun Kanser” adlı bir anı kitabı yazdı.
Ayla Sevand
İstanbul Amerikan Kız Koleji’nden sonra, Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans, ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi’nde Yüksek Lisans ve A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Doktora çalışmasını tamamladı. Brüksel’de Yüksek Etüdler Enstitüsü’nde doktora sonrası çalışması yaptı.
1981’de Ajans Ada’da Güneş Gazetesi’nin sokak lansman kampanyasını yürüttü. Güneş Gazetesi’nin düzenlediği Türkiye Güzellik Yarışmasını, ardından da Avrupa Güzellik Yarışmasını yürüttü.
1982’de Bilişim Teknolojileri sektöründe TEPUM Teknoloji’yi kurdu. 2000’lerin başlarında IT sektöründe farklı uzmanlık alanlarında üç şirket daha kurdu.
1993 yılında İstanbul’un ilk kafelerinden olan Cafe Keyif’i açtı. Cafe Keyif kısa zamanda büyük popülerlik kazandı ve sektörde önemli standartların oluşturulmasını sağladı. Daha sonraki yıllarda 5 restaurant daha açtı ve yöneticiliğini yaptı.
Kagider üyesi. 2009-2011 arasında KAGİDER Başkan Yardımcılığı yaptı. Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı Mütevelli, Transaksiyonel Analiz Derneği Kurucu Üyesi, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Üyesi.
Leyla Kayhan Elbirlik
Dr. Leyla Kayhan Elbirlik, Yüksek Lisans ve Doktorasını Harvard Üniversitesi’nde Tarih Bölümü ve Ortadoğu Çalışmaları Merkezi’nde tamamlamıştır. Çalışma hayatına 2013 senesinde Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak başlayan Elbirlik, 2015-2020 seneleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Humanities Dersleri Koordinatörlüğü’nü yürütmüş, Humanities ve Batı Dilleri Edebiyatları Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çeşitli dersler vermiştir.
Dr. Elbirlik Osmanlı sosyal tarihi, aile tarihi, toplumsal cinsiyet çalışmaları, humanities ve medical humanities gibi farklı alanlarda dersler vermekte, araştırma ve yayınlar yapmaktadır. 2016-2020 yılları arasında Avrupa Komisyonu’nun Horizon 2020 çerçeve programı kapsamında Özyeğin Üniversitesi’nde yürütmekte olduğu projesi PLOTINA (Promoting gender balance and inclusion in research, innovation and training), araştırma, eğitim ve inovasyonda toplumsal cinsiyet dengesini ve entegrasyonunu sağlamayı amaçlamaktadır.
Yurt içi ve yurt dışı yayınları olan Dr. Elbirlik AMECYS (Assoc. of Middle East Children and Youth Studies), MESA (Middle East Studies Association), AHA (American Historical Association)’nın yanısıra SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği üyesidir. Historist adlı tarihsel etkinlik ve danışmanlık firmasının da kurucu ortağıdır. Dr. Elbirlik evli ve iki çocuk annesidir.
Nuray Ozbay
Toplumsal cinsiyet eşitliği stratejisti olarak son on bir yıldır iş dünyası, sivil toplum ve kamu sektöründen liderlerle eşitlikçi dönüşüm yolunda çalışmalar yapan Nuray profesyonel yolculuğuna KAGİDER’de başladı ve beş yıl boyunca derneğin savunu çalışmalarına yön verdi. Dünya Bankası danışmanı olarak özel sektör şirketlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğini yaygınlaştırmak için Fırsat Eşitliği Modeli’ni hayata geçirdi.
2014 yılında araştırmacı ve danışman olarak Ipsos ekibine katıldı ve Türkiye’de çalışan ebeveynlerin çocuk bakım ihtiyaçları konulu araştırma projesi ile Türkiye Araştırmacılar Derneği Sosyal Baykuş ödülünü aldı. Kendini feminist aktivist olarak tanımlayan Nuray, Avrupa Kadın Lobisi ve BM Kadın Birimi gibi dünya çapında etkin kadın örgütlerinde liderlik görevleri almaktan gurur duyuyor.
Dilek Bil
Dilek Bil, 37 yıllık kurumsal ve girişimcilik yıllarının 12 senesinde American Express Bank, Koç Amerikan Bank, BNP-Ak-Dresdner Bank ve Societe General’de kredi ve pazarlama alanlarında bankacılık yapmış, 1994 yılında Kangaroo İletişim Danışmanlık şirketini kurmuş, 2013 yılına kadar bir çok markaya, iletişim ve yaratıcı reklam çözümleri konusunda hizmet vermiştir.
2014 yılından itibaren sürdürülebilir kalkınma alanında kurumlara danışmanlık yapmaktadır.’’Purpose-Sustainable Ideas’’ platformu kurucusu olup, iş dünyasının bu konuda yolunu açacak çözümler üretmekte,TGSD Sürdürülebilirlik Danışmanı ve EURATEX Döngüsel Ekonomi Çalışma Grubu üyesi olarak sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi metodolojilerinin uygulanması konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.
Dilek Bil halen, WWF Yönetim Kurulu Üyesi, UN Global Compact üyesi, KAGİDER eski Başkanı ve Onur Kurulu Üyesi, Türkiye Şarap Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Italya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’na bağlı Accademia Italiana della Cucina Türkiye Başkanı, FODER kurucu üyesi, eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır.
2017 yılında Women Economic Forumu tarafından ‘’Woman of the Decade in Media and Social Change’’ ödülünü almıştır. Türkiye’de şirketlerin sürdürülebilirliği şirketlerin iş yapma modellerine entegre edebilmesi, kurumsal yönetimin bir parçası olması amacıyla CNBC-e’de ‘’Sürsün Bu Dünya’’ programını yapmıştır.
Dilek Bil, lise eğitimini New York Northport High School, yüksek öğrenimini University of North Texas’da uluslararası finans ve pazarlama üzerine yapmıştır. Faruk Bil ile evli, Ömer Fuad Bil’in annesidir.
Barbaros Dinçer
2008 yılından bu yana, CHP saflarında siyasi mücadelesini sürdürüyor. Beyoğlu İlçe Gençlik Örgütü Yöneticiliği (2008-2010), İstanbul İl Gençlik Örgütü Sekreterliği (2010), Gençlik Örgütleri Genel Başkan Yardımcılığı (2011) ve Gençlik Örgütleri Genel Başkanlığı (2012) görevlerini icra etti.
8 yıl aradan sonra gençlik kollarında seçim sürecini kuruluyla birlikte sağladı. Ana kademede İl Ana Kademe Yöneticiliği yaptı (2015-2016).
Partinin yanı sıra uzun yıllardır SODEV’in yönetim kurullarında yer aldı. Genel Sekreterlik görevi yaptı. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde doktora tezini yazıyor ve enerji sektöründe bir firmada altı yıldır çalışıyor.
Eda Doğançay
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun oldu. Ardından New York Üniversitesi Hagop Kevorkian Center for Near Eastern Studies bölümünde yüksek lisansını tamamladı.
Türkiye’ye döndükten sonra Kolektif Kitap’ta kurgu-dışı ve edebiyat editörü, Diken.com.tr’de kültür sanat ve haber editörü olarak çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi bünyesinde, Pearson onaylı Çocuklar için Felsefe (P4C) eğitmen eğitimini tamamlayan Doğançay, 2018 yılında çocuk kitapları yayımlayan Paraşüt Kitap’ı kurdu.
Doğançay, aynı zamanda Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu’nun içerik yöneticisidir.
Merve Emek
Şirket Ortağı, SMM, Bağımsız Denetçi. Mali Müşavir olan Merve Emek aynı zamanda Şirket Hukuku, Vergi Hukuku ve Ticaret Hukuku alanlarında 20 yılı aşkın tecrübeye sahip, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu onaylı Bağımsız Denetçi’dir. İstanbul Ticaret Mahkemeleri’nde 15 yıllık uzmanlık deneyimine sahip bilirkişilik yapmaktadır.
Emek, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (“ISMMMO”) Şişli İlçe Sekreterliği’nde Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği’nde idari görevler yürütmüştür.
Ayrıca İstanbul Bilirkişiler Derneği kurucularından olan Emek 2012-2015 yıllarında Bilirkişiler Derneği’nin Başkanlığını yürütmüştür. Buna ek olarak Merve Emek İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Uluslararası Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans eğitiminin ardından, İSMMMO’da ve KAGİDER gibi Sivil Toplum Kuruluşlarında uzmanlık konularında ve Türk Ticaret Kanunu konularında eğitmenlik yapmaktadır.
Hande Arslan
1975, İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. University of Exeter’da master yaptı.
Yaklaşık 20 yıl, uluslararası ve yerel reklam ajanslarında, reklam yazarlığı ve kreatif direktörlük yaptı. Yaptığı çalışmalarla yurtdışı ve yurtiçi yarışmalarda birçok reklam ödül aldı.
2007’de San Francisco/Silicon Vadisi’ne yerleşti. Bağımsız film platformu mubi.com’un marka konumlandırması için çalışırken, San Francisco State University’de Digital Marketing eğitimi aldı.
2011’de dijital ajans über’i kurdu. Halen global ve yerel markalara hizmet veren über’in kurucu ortağı ve yöneticisi.
Ayrıca BMW Foundation Young Leadership Forum’un üyesi olarak sosyal projeler için çalışıyor. über ekibiyle sosyal sorumlu yapılara probono olarak destek veriyor.
Asuman Bayrak
İÜ İktisat Fakültesi, Maliye Bölümü’nden mezun olmasının ardından MBA yaparak yüksek lisans derecesini alan Asuman sırasıyla Eczacıbaşı Menkul Değerler şirketinde yatırım danışmanı, Mikroyazılım (Microsoft) şirketinde genel müdür ve Medya Pazarlama şirketinde genel müdür olarak kariyer yaptı. Bu dönemdeki profesyonel çalışmaları sırasında sektörlerin tanıtım alanındaki niş ihtiyaçlarını fark ederek, iki ortakla birlikte benzersiz bir ajans kurma hedefiyle 1993 yılında Marjinal Reklam Ajansı’nı hayata geçirdi.
Marjinal’in başarıları 2008 yılında şirkete, bugün dünyanın en büyük PR şirketlerinden Omnicon Grubu’na bağlı Porter Novelli ile işbirliğini getirdi. Asuman bugün Marjinal Porter Novelli’de ajans başkanı olarak yoluna devam ediyor.
1993 yılından günümüze gönül verdiği STK’lar arasında Tarih Vakfı, Türk Eğitim Derneği, Ali İsmail Korkmaz Vakfı ve SES Derneği yer alıyor.
Emel Şensezgin Mergen
İstanbul Erkek Lisesi (79) ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği (84) mezunu olan Emel Şensezgin Mergen, iş hayatına 1986 yılında ortağı olduğu ULTAR’da tarım sektöründe başladı. Daha sonra demir çelik sektöründe Toplam Kalite Yöneticisi olarak kariyerine devam ederken, Türkiye Kalite Derneği’nin kuruluş aşamasında üyesi olarak aktif rol aldı, Kalite Ödülü’nün ilk denetçilerinden oldu.
Bu süreç kendisini Danışmanlık sektörüne taşırken, sivil toplumculuğunu ise toplumda Toplam Kalite anlayışının ve sorun çözme kabiliyetinin gelişmesi için çalışan Beyaz Nokta derneğinde sürdürdü. 5 yıl TMI şirketinde Danışman olarak profesyonel çalıştıktan sonra ortağı ile birlikte 1998 yılında kendi şirketini kurdu. Halen Şensezgin Kurmuş Danışmanlık Şirketi’nin ortağı olarak yönetiminde ve Danışmanı olarak çalışmaya devam etmektedir.
Emel Şensezgin Mergen bugün Hayata Destek Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, İEL Derneği Divan Kurulu Üyesi, BÜMED Danışma Kurulu Üyesi, PWN, PERYÖN, TEGEP üyesi olarak sivil toplumda çalışmalarına devam etmektedir.
Emrah Kurum
Çevre mühendisi olmanın yanı sıra sosyal girişimci olan Emrah Kurum, mezun olduktan sonra sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yapmıştır. Sürdürülebilirliğin iletişim tarafında EKOIQ Dergisi’nde şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda sürdürülebilirlik ve KSS proje geliştirmede IPEC’de (International Project & Education Center) ve kurumların ihtiyaçları doğrultusunda Ar-Ge/inovasyon süreçlerinde akademiden nasıl faydalanabileceği üzerine de Sabancı Üniversitesi’nde çalışmıştır.
Türkiye’nin ilk ve tek sürdürülebilirlik alanındaki etkinlik platformu olan Çevreci Etkinlikler’in kurucusudur. Bu kapsamda Alternatif Çevre Mühendisliği Buluşmaları, Çevre ve Sanat Buluşmaları, Geleceğin Sürdürülebilirlik Liderleri Buluşmaları gibi birçok projeyi hayata geçiren ve Mart 2013’ten beri 40’dan fazla etkinlik ile binlerce kişiye doğrudan dokunan atölyeler ve etkinlikler yapmıştır.
Sürdürülebilirliğin anlaşılması ve yaygınlaşması için iletişim, iş birliği ve çalışan gönüllülüğü üzerine çalışmalar yapan Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Sürdürülebilirlik odağında elde ettiği deneyimleri 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’ndan biri olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği özelinde uygulamak için SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’ne üye olmuştur.
1962 yılında Antakya’da doğan Erol Bilecik, 1987’de İstanbul Teknik Üniversite’si Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun olmuştur. 1989 yılında Index Bilgisayar’ın kurucusu olarak firmanın Genel Müdürlük görevini üstlendi.
1999 yılı itibariyle Index Grup bünyesindeki Index Bilgisayar A.Ş., Despec A.Ş., Datagate A.Ş., Neteks A.Ş, Homend A.Ş. ve Teklos A.Ş.’nin CEO’su ve Yönetim Kurulları Başkanlığını yapmaktadır. Index Grup şirketleri dünyada 200’ün üzerinde dünya teknoloji devinin Türkiye distribütörlüğünü yapmaktadır. (www.index.com.tr)
Bilecik, Index Grup şirketlerinden; Index Bilgisayar’ın 2004 yılında, Datagate Bilgisayar’ın ise 2006 yılında, Despec Bilgisayar’ın 2010 yılında Borsa İstanbul’a kote firmalar olmasını sağlayarak, halka açık şirketler olmasını gerçekleştirmiştir. Grup şirketleri vasıtasıyla sektöre ve ülkemize 3 kez yabancı stratejik ortak ve sermaye girişi gerçekleşmesine imza atmıştır.
Bunun yanı sıra; Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)’ın mevcut dönem Yönetim Kurulu üyesidir. Bilecik 2002–2005 yılları arasında, Türk bilgisayar sektöründeki en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan TÜBİSAD’ın (Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği) başkanlığını yapmıştır. Ve halen Türkiye Bilişim Vakfı’nın (TBV) Yönetim Kurulu üyesidir. Eğitime yaptığı bağışlar ve katkılar dolayısıyla 15 Temmuz 2010 tarihinde TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir.
Kadıköy Anadolu Lisesi (96) ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme (01) mezunu olan Aylin Erkutlu, iş hayatına 2002 yılında uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan ICMC’de Proje Yöneticisi olarak başladı. 2002-2006 yılları arasında kültürel oryantasyon, iltica ve göç AB uyum süreci kapsamında farklı projelerde ICMC’de çalışmalarına devam etmiştir. 2006-2008 yılları arasında Essex Üniversitesi’nde Mülteci Çalışmaları yüksek lisansını tamamlamıştır.
2008 yılından bu yana organizasyonel gelişim ve insan kaynakları yönetimi alanlarında Şensezgin Kurmuş Danışmanlık Hizmetleri’nde danışman olarak çalışmalarına devam etmektedir. Hayata Destek Derneği üyesi ve AIESEC alümnisidir.
Melek Birsel
Doç. Dr. Melek Birsel akademik yaşamına, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji lisans eğitimi ile başlayıp, ardından Marmara Üniversitesi Örgütsel Davranış Yüksek Lisans ve Doktora programları ile tamamlamıştır.
1993-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak sürdürdüğü akademik kariyerinde Endüstri Psikolojisi, Araştırma Metodları, İş Etiği, Yaratıcılık, Eğitim ve Geliştirme, Kendi Performansını Yönetme, Uygulamalı Örgütsel Davranış gibi dersleri lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde yürütmüştür. 2012-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde İşletme Bölümü ve İktisadi İdari Bilimler Fakülte Erasmus Koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir. Kurumlarda Güven, Çatışma Çözme, Psikolojik Sözleşme, Esenlik, Örgüt Kültürü, Çalışma Değerleri, İş Etiği gibi konularda akademik araştırmalar yaparak ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel yayın, bildiri ve kitap bölümlerinde çalışmaları yer almıştır.
Melek Birsel kariyer koçu olarak özellikle üniversite gençleri ile çalışmaktadır. Evli ve iki kızı vardır.
ODTÜ Uluslarası İlişiler Bölümü’nden 1991 yılında mezun oldu. Üniversite son sınıfta stajyer olarak çalışmaya başladığı Milliyet Ankara bürosunda 10 yılı aşkın bir süre diplomasi muhabirliği yaptı. Ardından televizyon haberciliğine geçerek CNN Türk Ankara bürosunda çalışmaya başladı.
Ankara’da bulunduğu süre boyunca Türkiye-ABD, Türkiye-AB ilişkilerinin yanı sıra Kafkaslardan, Ortadoğu’ya uzanan geniş bir coğrafyada Türk dış politikasıyla ilgili gelişmeleri takip etti.
2004 yılında İstanbul’a yerleşen Barçın Yinanç İngilizce yayınlanan Hürriyet Daily News’da (HDN) haber koordinatörü olarak çalıştı. 2010’dan başlayarak on yıl boyunca gazetenin Pazartesi yayınlanan röpörtajlarını gerçekleştirdi. Ropörtajlarında insan/kadın hakları ve çevre konularına ağırlık vermeye özen gösterdi. Bu süre boyunca haftada iki kere köşe yazısı yazdı.
2020’de HDN ile yollarını ayırdı. Halen serbest gazeteci olarak çalışan Barçın Yinanç’ın dış politika analizleri T24 ve Yetkinreport’ta yayınlanıyor. Çeşitli radyo ve televizyon programlarına yorumcu olarak katılıyor.
Yinanç kariyeri boyunca aralarında eski İsveç Dışişleri Bakanı Anna Lindt, eski Dışişleri Bakanı Madelaine Albright ve UN Women’in ilk kadın direktörü eski Şili Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet olmak üzere çok sayıda siyasi liderle röportajlar gerçekleştirdi. 2016 İstanbul ziyareti sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel’in özel bir görüşmede biraraya geldiği 6 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin arasında basını temsil eden tek gazeteci olarak yer aldı.
İngilizcenin yarı sıra Fransızca da bilen Yinanç BBC radio, France 24, CNN International gibi tanınmış uluslararası kanalların yayınlarına katıldı.
Başta UNDP, UN Women olmak üzere çok sayıda uluslararası örgütün düzenlediği panellerde moderatörlük yapan Yinanç Chattam House, Wilton Park gibi pek çok düşünce kuruluşunun toplantılarında konuşmacı yada katılımcı olarak yer aldı.
Barçın Yinanç 2014 Soçi Kış Olimpiyatlarında meşale taşıyan 3 Türk’ten biri oldu.
TÜSİAD ile Fransız müdaili tarafından kurulan Institut de Bosphore’un Bilimsel Komite; Diplomasi Muhabirleri Derneği, Uluslararası Kayak Kayan Gazeteciler Derneği (Ski Club of International Journalist) ve Dış Politikada Kadınlar platformunun üyesi.
Son yayını; Women, Peace and Security Agenda in Turkey and Women in Diplomacy: How to Integrate the WPS Agenda in Turkish Foreign Policy (Türkiye’de Kadın, Barış ve Güvenlik Ajandası-Diplomaside Kadın: Türk Dış Politikası’na Kadın, Barış ve Güvenlik Ajandası nasıl dahil edilir) başlığını taşıyor.
ASLIHAN DAĞISTANLI AYSEV
Ankara’da doğdu. ODTÜ İşletme Bölümünü bitirdikten sonra, tam burs kazanarak gittiği Üniversite of Manchester’da Pazarlama Yüksek Lisansı yaptı. IMD’de profesyonel liderlik eğitimleri aldi.
20 seneyi aşkın bir süre, önde gelen uluslararası firmalarda üst düzey yöneticilik görevleri üstlendi. 2001 yılında, JTI’ın Cenevre’deki ana merkezindeki Uluslararası Marka Yönetimi bölümüne getirilen ilk kadın oldu. 2009’da Turkishtime’ın “500 Global Türk” listesinde yer aldı. Dünyaca ünlü̈ pek çok markanın Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Amerika’ya uzanan bir coğrafyada Global Marka Direktörlüğünü üstlendi. JTI Worldwide Travel Retail grubunun CMO’luğunu yaptı.
1999 depreminde, gönüllü̈ yardım çalışmalarıyla İstanbul Valiliği tarafından takdir belgesiyle onurlandırıldı. Alman Kızıl Haçı “Miss Magic” (Sihirli Kız) lakabıyla hikâyesini yayımladı.
Evli ve iki harika kız annesi olan Aslıhan, İsviçre’de yaşamaktadır. Bir yandan Stratejik Marka Yönetim danışmanlığı, bir yandan da yazarlık ve kadın hareketini destekleyen çalışmalar yapmaktadır.
“Cici değil Cesur Kızlar” diyerek yeni bir dönemin geldiğini ilan ettiği çok satanlardan Cesur Kızlara Yol Arkadaşları kitabında, kadınları aşağı çeken cinsiyetçi kalıplara savaş açmıştır. Türkiye’nin dört bir yanında başlattığı cesur kızlar ve kadınlar dayanışması, dezavantajlı bölgelerde kitapla aynı isimle anılan köy kütüphanelerine dönüşmüştür.
Cumhuriyet gazetesine yazdığı makalelerde de kadın hakları, güven, adalet , hak, etik gibi konuları işlemektedir. Cenevre’de 2010-2018 yılları arasında katıldığı karma resim sergilerinde, “Kadının Nesnelleştirilmesine İsyan” temalı tabloları sergilenmiştir. Avrupa’daki gustolu yaşam ve sanat konusunda da Oggusto’da yazmaktadır.
Bulut Girgin, rekabet hukuku, düzenlenen endüstriler ve uyum alanlarında 15 yılı aşkın süredir şirketlere hukuki danışmanlık vermektedir. Bu hizmetler telekomünikasyon, hızlı tüketim ürünleri, otomotiv, inşaat, medya ve teknoloji dahil olmak üzere çok sayıda sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri kapsamaktadır. Bulut, Rekabet Kurulu, idare mahkemeleri ve Danıştay nezdinde kartel ve hâkim durumun kötüye kullanılması soruşturmalarında birçok çok uluslu ve ulusal şirketi temsil etmiş ve Rekabet Kurumu’na çok sayıda birleşme devralma ve menfi tespit başvurusunda bulunmuştur. Ayrıca hem şirket avukatı hem de dışarıdan bir danışman olarak rekabet hukuku, yolsuzlukla mücadele konuları ve iç incelemeler ile ilgili kapsamlı uyum programları yürütmüştür. Bulut, lisans eğitimini Başkent Üniversitesi’nde tamamlamış, Bilkent Üniversitesi ve King’s College, London’dan (Chevening award) yüksek lisans dereceleri bulunmaktadır
Kariyerine Washington DC’de Dünya Bankası’nın özel sektör kolu olan International Finance Corporation’da (IFC) başlamıştır. Sonrasında, Türkiye’ye dönerek Deloitte’da (İstanbul) çeşitli finans sektörü projelerinde kıdemli yönetim danışmanı olarak çalıştı. Akabinde, Türk Ekonomi Bankası’nda (İstanbul) ve BNP Paribas’nın genel merkezinde (Paris) M&A ve kurumsal strateji konularında çalıştı. Sonrasında, tekrar TEB Varlık Yönetimi’ne (İstanbul) gelerek ve uluslararası kaynak yaratma ve pazarlama fonksiyonlarında kıdemli yönetici olarak çalıştı.
2013’te kariyerini akademik bir rotaya kaydırarak, University of Bath’da (İngiltere) Kurumsal Sosyal Sorumluluk (CSR) alanında doktora çalışmalarına başlamıştır. 2017’den beri Bilgi Üniversitesi’nde kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik dersleri vermekte, CSR ve toplumsal cinsiyet konularında akademik araştırmalarına devam etmektedir. Yorgancıoğlu, 2021’de Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını anlatan iki adet çocuk kitabı yazmıştır. Yorgancıoğlu’nun ayrıca George Washington University’den (B.A.) ve Bahçeşehir Universitesi’nden (M.Sc.) dereceleri bulunmaktadır. Evli ve 2 çocuk sahibi olup, İstanbul’da yaşamaktadır.
Akan Abdula
2001 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. 2001 – 2003 yılları arasında Case Western Reserve University Weatherhead School of Management’tan “MBA in Marketing” alanında yüksek lisans derecesini aldı. 2005 – 2009 yılları arasında Millward Brown araştırma direktörü olarak, Türkiye’nin en büyük reklam takip çalışmalarını başlattı ve yönetti. 2009 – 2012 Grey İstanbul reklam ajansında Strateji ve Planlama direktörlüğü ve Grey Group Worldwide global strateji konseyi üyeliği yaptı. Global konseyi yöneten 12 stratejistten biriydi. Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği yaptı. Türkiye’nin en iyi ürün lansmanı ve en etkili sosyal sorumluluk kampanyaları için olmak üzere birçok kere altın Effie Ödülü’ne layık görüldü. 2012’de Grey’den ayrılarak FutureBright Group’u kurdu. 2016 yılında ZMET Institute’u kurdu ve Olson Zaltman & Associates’in dokuzuncu küresel ortağı oldu.