SES Kadın Mentörlük Yürüyüşü

Kadın Mentörlük Yürüyüşü Projesi bir kadın dayanışması etkinliğidir. Amacımız, Deneyimli Kadın Liderler (MENTÖR) ile Gelişme Sürecinde olan Kadın Liderleri (MENTİ) eşleştirip onlar arasında deneyim paylaşımı yoluyla dayanışma geliştirmek.

Ne Zaman?

8 Mart 2020 Pazar günü, 10:30’da.

Nerede?

Hemen Başvur

Deneyimli Kadın Lider (MENTÖR) Gelişme Sürecinde olan Kadın Lider (MENTİ)

SES Kadın Mentörlük Yürüyüşü

SES, Eşitlik ve Dayanışma Derneği olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kadınlar arasında dayanışmayı geliştirecek bir etkinlik ile kutlamak istiyoruz. Kadın Mentörlük Yürüyüşü, dünyada kadın liderliğini desteklemek üzere kurulan Vital Voices Derneği’nin global bir projesi.

8 Mart 2020’de Dünyanın 80 faklı ülkesinde 165 ayrı Kadın Mentörlük Yürüyüşü etkinliği organize edilecek. İstanbul’da ilk kez düzenlenecek SES Kadın Mentörlük Yürüyüşü, dünyadaki en geniş katılımlı etkinlik olmak iddiasını da taşıyor.

SES Kadın Mentörlük Yürüyüşü’nde, yaşamda mücadele sonucunda bir varoluş sergilemiş Deneyimli Kadın Lider (MENTÖR) ile mücadelenin ilk sürecini başarıyla geçmiş ama daha önünde gidilecek uzun bir yolu olan Gelişme Sürecinde olan Kadın Lider (MENTİ) arasında bir dayanışma yaratmak üzere bu kişilerin 8 Mart 2020 Pazar günü 3-4 saat bir araya gelmelerini ve birlikte yürümelerini hedefliyoruz.

Biliyoruz ki bu iki kadının konuşacakları ortak çok şey var. Başvuru formunu ortak konuları daha iyi eşleştirmek üzere tasarlamaya çalıştık. MENTÖR olacak kadınlarımızın paylaşmak istediği deneyim ile MENTİ kadının ihtiyaçlarını olabildiğince eşleştirmeyi hedefliyoruz.

Bu projemizde bizi en çok heyecanlandıran şey giderek kendi mahallemize kapandığımız, sosyal medya balonları içinde yaşadığımız dünyamıza diğer mahallelerden kadınları tanımak yoluyla zenginleşme fırsatı tanıyacak olması. Biz kadın dayanışmasının, her türlü bölünmenin üstesinden geleceğine ve bu yolla toplumsal barışa katkı sunacağımıza inanıyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşması programını şöyle planladık. Saat 10:30’da CRR’de toplanacağız, MENTÖR ve MENTİ eşleştirmemizi bir küçük kahvaltı eşliğinde yapacağız. 12:00 – 14:00 saatleri arasında Kadın Mentörlük Yürüyüşü’ne çıkacağız. Adından da anlaşılacağı gibi MENTÖR ve MENTİ olarak eşleşen kadınlarımızın birlikte yan yana yürümelerini hedefliyoruz. Yan yana yürüyen kadınların her türlü zorluğun üstesinden geleceğine inanıyoruz. İki saatlik Kadın Mentörlük Yürüyüşünden sonra saat 14:00’te Nişantaşı Sanat Parkı’nda toplanıp etkinliğimizi küçük bir şenlik ile sonlandıracağız. Bunun için ihtiyacımız olan dış mekanı, kadının toplumsal eşitliğini öncelikleyen Şişli Belediyesi sağlayacağı için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Kendinizi MENTÖR veya MENTİ olacak özellik ve yetkinlikte görüyorsanız ve kadın dayanışmasına katkı sunmak istiyorsanız sizleri aşağıdaki başvuru formlarını doldurmaya ve bu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz. Kadın Mentör Yürüyüşü’nde sizi de aramızda görmek, kadın dayanışmasını sizinle büyütmek istiyoruz.

Gelin tanışalım, konuşalım, birlikte yürüyelim.

Birlikte Daha Güçlüyüz!

Polonya, Haziran 2018

Projenin Hedefleri

• Deneyimli kadın liderlerin (MENTÖR), gelişme sürecinde olan kadın liderler (MENTİ) ile birlikte yürüyerek sohbet etmesi, bu yürüyüşte deneyimlerini paylaşması, bilgi birikimi ve kişisel desteğini vermesi ve dostluk geliştirmesi,
  • Kendi mahalle ya da çevrelerine sıkışan ve giderek daha çok içe kapalı yaşayan kadınların farklı yaşamlar keşfetmesi, vizyonlarının genişlemesi ve kişisel destek alması,
  • Kadınlar arasında dayanışmayı güçlendirerek toplumun sosyal dayanışmasına katkı sağlanması.

Kimler Katılmalı?

Deneyimli Kadın Lider
(MENTÖR)
İş, akademi, sanat, medya, sivil toplum, kamu veya herhangi başka bir alanda en az on yıllık deneyiminiz var ve deneyiminizi başka bir kadın ile paylaşarak onun yaşamına değer katmak istiyorsanız, karşınızdakinden de öğrenmeye hazırsanız, 8 Mart gününü geniş bir kadın grubu ile eğlenceli bir şekilde kutlamak istiyorsanız lütfen formu doldurup başvuruda bulunun.

Gelişme Sürecinde olan Kadın Lider
(MENTİ)
Öğrenci ya da kariyerinizin daha başlangıcında iseniz, yeni bir girişime hazırlanıyor, ya da kendinize yeni bir yol arıyorsanız, bilgi ve deneyim desteğine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, ve bu yollardan geçmiş deneyimli kadınlar ile konuşmak ve onlardan destek ve ilham almak istiyorsanız lütfen formu doldurup başvuruda bulunun.

Ne Zaman, Nerede?

8 Mart 2020 Pazar günü, 10:30’da CRR’de buluşacağız, yürüyüşümüzü 12:00 – 14:00 arasında gerçekleştirip ardından Nişantaşı Sanat Parkı’nda etkinliğimizi küçük bir şenlik ile sonlandıracağız.

Hemen Başvur

Deneyimli Kadın Lider (MENTÖR) Gelişme Sürecinde olan Kadın Lider (MENTİ)

Altyapı ve İletişim Desteği