‘Kadın Neşesiyle Direniyoruz’: SES Yılın Kadınları 2023 Pera’da Açıklandı

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, bu yıl üçüncü olarak düzenlediği “SES Yılın Kadınları” Ödül Töreni kapsamında 2023 yılında dünyada ve Türkiye’de mücadeleleriyle ilham veren kadınları ödüllendirdi. 18 Ocak’ta Pera Müzesi’nde düzenlenen ödül töreni geniş bir katılımla gerçekleşti.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından halkın oylamalarıyla belirlenen “SES Yılın Kadınları”nın 2023 ödülleri, 18 Ocak Perşembe akşamı Pera Müzesi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu.

Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış için dayanışmaya katkıda bulunan, kadın hakları mücadelesinde öncü, eşitlikçi ve feminist duruşuyla örnek olan, başarılarıyla kadınlara ilham veren veya sistematik baskılara direnerek dayanışmaya katkı sunan Türkiye ve dünyadan 13 kadın ve grup, toplam 1887 kişinin oylarıyla belirlendi.