Öz Geçmiş:

1977 yılında Ankara’da doğdu. 1995-2000 yılları arasında Fransa’daki Metz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ve Paris Yüksek Gazetecilik Okulu’nda eğitim gördü.2002-2003 yılları arasında Le Monde Diplomatique Türkçe’de çevirmen-gazeteci olarak çalıştı. Birçok belgeselin yapımında, uluslararası çalıştay ve konferansın düzenlenmesinde organizatörlük, çevirmenlik, iletişim ve siyaset danışmanlığı yaptı.

2011- 2016 yılları arasında kapatılan İMC TV’de “Gündem Müzakere” programını hazırlayıp, sundu. Aynı kanalın program koordinatörlüğünü yürüttü.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin Kürt sorununa çözüm için bir araya geldiği Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) yöneticileri ile yaptığı görüşmeler ve röportajlar üzerinden suçlandı. “Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek” iddiasıyla yargılandı. Hakkında 15 yıldan 22 yıl altı aya kadar hapis cezası istendi.

“Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek” suçlaması ile yargılansa da sürecin sonunda, 7 Aralık 2020 tarihinde, “silahlı terör örgütüne üyelik” iddiasıyla altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelenmedi. Hükmün açıklanması geri bırakılmadı. Karara ilişkin istinaf mahkemesi incelemesi sürüyor.

Eren Keskin’in hikayesi

Bu video-belgesel, maruz kaldığı tüm tehditlere rağmen, uzun yıllardır insan hakları konusunda ödün vermeden mücadele eden hak savunucusu, avukat, Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu kurucularından, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in hayatına odaklanırken yakın siyasi tarihe dair de bir hafıza tazeliyor.