Beats By Girlz Türkiye, müzik endüstrisinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kendi müziğinin peşindeki, kendi hikâyesini anlatmak isteyen genç kadınları destekleyen bir müzik ve teknoloji oluşumu. 2013 yılında New York merkezli bir girişim olarak başlayan ve ABD’nin birçok eyaletinin yanı sıra Danimarka, Lizbon, Londra, Berlin, Prag ve Paris gibi bölgelerin olduğu 30’un üzerinde yerde faaliyet gösteren Beats By Girlz kolektifinin bir parçası olan oluşum, Türkiye topluluğunu güçlendirmek amacıyla müzik ve teknoloji odaklı eğitim projeleri düzenliyor ve müzik endüstrisinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için yaratıcı sektörlerdeki paydaşlarla ortak projeler geliştiriyor.

Beats By Girlz Türkiye ilk kez bu yıl, #BuFestivalBizim mottosuyla düzenlediği ‘Beats By Girlz Türkiye Festivali’nde dünya çapında ünlü sanatçıları ve Türkiye’nin her bölgesinden müzisyen, teknoloji uzmanı ve eğitimcileri ücretsiz atölye, konuşma, DJ performansı ve konserlerde buluşturdu.