Güliz Sağlam

Öz Geçmiş:

Bağımsız belgesel film yapımcısı ve feminist video-aktivist. Belgesellerinin temaları arasında zorunlu göç, Türkiye’nin farklı bölgelerinde kadın işçilerin sendikalaşma mücadelesi ve kadınların kendi deneyimlerini anlatmalarına odaklanan erkek şiddetine karşı verdikleri mücadele yer alıyor. Feminist bir aktivist olarak feminist hareketin ve Barış için Kadın Girişimi’nin kampanya ve eylemlerini belgeliyor. Documentarist İstanbul Belgesel Film festivali ve Hangi İnsan Hakları Film Festivali’nin danışma kurulunda yer almakta ve 2013 yılından bu yana festival etkinliklerinin koordinasyonunda görev almaktadır. 2019’dan beri EurasiaDoc Türkiye Belgesel Senaryo Yazım Atölyesi’ni düzenlemektedir. Videoccupy, Videokolektif gibi farklı video-aktivizm kolektiflerinde yer alan Sağlam,  http://bak.ma kurucularından.

Filmin Konusu:

Rosa: Haklarımız ve hayatlarımız için!

Kürt kadınların yıllardır verdiği özgürlük mücadelesinin birikimi ve ilhamıyla, 2018 yılında kurulan Rosa Kadın Derneği, kadınlara yönelik şiddetle mücadele alanında çalışan bir dernek. Belgesel film yapımcısı ve feminist video-aktivist Güliz Sağlam’ın hazırladığı bu video-belgeselde, kayyum yönetiminin kapattığı kadın dayanışma ve danışma merkezlerinin boşluğunu, yeniden bir araya gelebilecekleri bir alan yaratarak doldurmaya çalışan, hakları ve hayatları için mücadele eden kadınların hikayesine tanıklık ediyoruz.

15′, 2022, English Subtitled

Yönetmen: Güliz Sağlam