Güliz Sağlam

Öz Geçmiş:

Bağımsız belgesel film yapımcısı ve feminist video-aktivist. Belgesellerinin temaları arasında zorunlu göç, Türkiye’nin farklı bölgelerinde kadın işçilerin sendikalaşma mücadelesi ve kadınların kendi deneyimlerini anlatmalarına odaklanan erkek şiddetine karşı verdikleri mücadele yer alıyor. Feminist bir aktivist olarak feminist hareketin ve Barış için Kadın Girişimi’nin kampanya ve eylemlerini belgeliyor. Documentarist İstanbul Belgesel Film festivali ve Hangi İnsan Hakları Film Festivali’nin danışma kurulunda yer almakta ve 2013 yılından bu yana festival etkinliklerinin koordinasyonunda görev almaktadır. 2019’dan beri EurasiaDoc Türkiye Belgesel Senaryo Yazım Atölyesi’ni düzenlemektedir. Videoccupy, Videokolektif gibi farklı video-aktivizm kolektiflerinde yer alan Sağlam,  http://bak.ma kurucularından.

Filmin Konusu:

Sivil toplumda Kürt kadın aktivistlerin sesi

Yıllardır barış mücadelesi veren kadınlar çeşitli yıldırma politikalarıyla karşı karşıya olmalarına rağmen, farklı alanlarda yeni oluşumlar yaratarak, barış mücadelesine katkıda bulunmaya devam ediyorlar, sürekliliği sağlamaya çalışıyorlar. Bu video-belgeselde Kürt kadınların sivil toplum mücadelesi video film aracılığıyla görünür kılınacak.