2010 yılında Münevver Karabulut cinayetinin ardından kurulan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), kadına yönelik şiddetle mücadelede Türkiye’nin en güçlü örgütlerinden biri haline geldi. Kadın cinayetlerinin boyutlarını ve sebebini görebilmek, seyrini analiz edebilmek için kurulduğu günden bu yana kadın cinayetleri verilerini raporlayan Platform, kadına yönelik her türlü şiddet ve çocuk istismarı davalarını sistematik olarak takip ediyor. Türkiye genelinde öldürülen kadınların yakınları ve şiddete uğrayan kadınlarla birlikte adalet mücadelesi yürüten dernek, güçlü bir kamuoyu oluşturma ve hukuki destek sağlamada oldukça etkili.

Nafaka mağduru olduğunu iddia eden bir kişinin, 2016’da BİMER’e yaptığı şikayetler sonucunda KCDP hakkında soruşturma başlatıldı. Aralık 2021’de derneğin “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürüttüğü” gerekçesiyle feshi istendi. Öldürülen kadınların ailelerinin, kadın örgütlerinin ve baroların müdahillik talebinin mahkeme tarafından reddedildiği davanın üçüncü duruşması 8 Şubat’a ertelendi.