Yönetim Kurulumuz
Gülseren Onanç
Gülseren Onanç
Gülseren Onanç
İTÜ İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Michigan State Üniversitesi’nde uluslararası pazarlama konusunda MBA derecesi aldı. 1991’de eğitimini tamamladıktan sonra Eczacıbaşı, Balsu ve Ferrero şirketlerinde çalıştı.
Teknoloji tabanlı pazarlama çözümleri sunmak üzere 2000 yılında Go4 Marketing, 2003 yılında Ticketturk adlı şirketi kurdu. Aynı yıl kurulan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)’nin kurucuları arasında yer aldı. 2007’de dernek başkanlığına seçildi. 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için KAGİDER başkanlığından ayrıldı ve siyasete girdi.
Aralık 2010 ve Şubat 2018 yılları arasında CHP Parti Meclisi’nde üye olarak görev aldı. CHP Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
2018 yılında Eşitlik Adalet Kadın Platformu’nu kurdu, Transformative Women Leaders (Dönüştürücü Kadın Liderler) grubunun Türkiye’den tek kadın üyesi ve Vital Voices 2019-2020 Fellow’udur.
Akan Abdula
Akan Abdula
Akan Abdula
2001 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. 2001 – 2003 yılları arasında Case Western Reserve University Weatherhead School of Management’tan “MBA in Marketing” alanında yüksek lisans derecesini aldı. 2005 – 2009 yılları arasında Millward Brown araştırma direktörü olarak, Türkiye’nin en büyük reklam takip çalışmalarını başlattı ve yönetti. 2009 – 2012 Grey İstanbul reklam ajansında Strateji ve Planlama direktörlüğü ve Grey Group Worldwide global strateji konseyi üyeliği yaptı. Global konseyi yöneten 12 stratejistten biriydi. Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği yaptı. Türkiye’nin en iyi ürün lansmanı ve en etkili sosyal sorumluluk kampanyaları için olmak üzere birçok kere altın Effie Ödülü’ne layık görüldü. 2012’de Grey’den ayrılarak FutureBright Group’u kurdu. 2016 yılında ZMET Institute’u kurdu ve Olson Zaltman & Associates’in dokuzuncu küresel ortağı oldu.
Alev Akın
Alev Akın
Alev Akın Yüksek Mimar PMP
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde 1994 yılında lisans ve 1996 yılında yüksek lisans derecesini tamamladı. 1996-2001 yılları arasında özel sektör inşaat projelerinde proje takım üyesi, proje yöneticisi ve proje koordinatörü olarak çeşitli görevler alan Akın, 2001-2005 yılları arasında Türkiye’deki Amerikan Hükümeti “GSA” projelerindeki tecrübeleri ile proje yönetim alanında uzmanlaşmaya başladı. 2005 yılında PMP (Project Management Professional) derecesini alan Akın, 2006 yılında Y. Mimar Gül Erkmen ile İŞTE Proje Yönetimi firmasını kurdu. 2006-2009 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı yaptığı İstanbul Proje Yönetim Derneği (İPYD)nin 2010-2011 çalışma döneminde de İPYD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini tamamladı. 2019-2023 yılları arasında iki dönem Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyeliği görevini tamamlayan Akın, 2019 yılında EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Program katılımcısı ve 2021 yılında da SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin ‘Kadın Sesi Projesi’ elçilerinden biri oldu.
2023-2025 dönemi için de SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulu’na dahil olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilirlik meselelerine etkili kamuoyu oluşturulması için çalışmaya devam etmektedir. Değiştirmek, dönüşmek ve değer üretmek için çok çalışmak gerektiğine inanan Akın; KAGİDER, IPYD, PMI,SAVE, Agile Construction TR Platformu üyelikleri yanı sıra; Contechverse girişimci mentorluğu ve BinYaprak ‘Milyon Kadına Mentor’ programındaki mentorluğu ile yol arkadaşlıklarına, üniversite ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının eğitim programlarında da ilham vermeye devam etmektedir.
Ayşe Yorgancıoğlu
Ayşe Yorgancıoğlu
Dr. Ayşe Yorgancıoğlu
Kariyerine Washington DC’de Dünya Bankası’nın özel sektör kolu olan International Finance Corporation’da (IFC) başlamıştır. Sonrasında, Türkiye’ye dönerek Deloitte’da (İstanbul) çeşitli finans sektörü projelerinde kıdemli yönetim danışmanı olarak çalıştı. Akabinde, Türk Ekonomi Bankası’nda (İstanbul) ve BNP Paribas’nın genel merkezinde (Paris) M&A ve kurumsal strateji konularında çalıştı. Sonrasında, tekrar TEB Varlık Yönetimi’ne (İstanbul) gelerek ve uluslararası kaynak yaratma ve pazarlama fonksiyonlarında kıdemli yönetici olarak çalıştı. 2013’te kariyerini akademik bir rotaya kaydırarak, University of Bath’da (İngiltere) Kurumsal Sosyal Sorumluluk (CSR) alanında doktora çalışmalarına başlamıştır. 2017’den beri Bilgi Üniversitesi’nde kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik dersleri vermekte, CSR ve toplumsal cinsiyet konularında akademik araştırmalarına devam etmektedir. Yorgancıoğlu, 2021’de Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını anlatan iki adet çocuk kitabı yazmıştır. Yorgancıoğlu’nun ayrıca George Washington University’den (B.A.) ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden (M.Sc.) dereceleri bulunmaktadır. Evli ve 2 çocuk sahibi olup, İstanbul’da yaşamaktadır.
Melek Birsel
Melek Birsel
Doç. Dr. Melek Birsel
Akademik yaşamına, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji lisans eğitimi ile başlayıp, ardından Marmara Üniversitesi Örgütsel Davranış Yüksek Lisans ve Doktora programları ile tamamlamıştır. 1993-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak sürdürdüğü akademik kariyerinde Endüstri Psikolojisi, Araştırma Metodları, İş Etiği, Yaratıcılık, Eğitim ve Geliştirme, Kendi Performansını Yönetme, Uygulamalı Örgütsel Davranış gibi dersleri lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde yürütmüştür. 2012-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde İşletme Bölümü ve İktisadi İdari Bilimler Fakülte Erasmus Koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir. Kurumlarda Güven, Çatışma Çözme, Psikolojik Sözleşme, Esenlik, Örgüt Kültürü, Çalışma Değerleri, İş Etiği gibi konularda akademik araştırmalar yaparak ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel yayın, bildiri ve kitap bölümlerinde çalışmaları yer almıştır. Melek Birsel kariyer koçu olarak özellikle üniversite gençleri ile çalışmaktadır. Evli ve iki kızı vardır
Gülin Yücel
Gülin Yücel
Gülin Yücel Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 1992 senesinde bitirdikten sonra, 1993-1994 İngiltere Londra’daki City Üniversitesi’nden M.B.A. derecesi almıştır.
İş hayatına IBM şirketinde başlamış ve yaklaşık 20 sene çalışmıştır. IBM Küresel Hizmetler Şirketi’nin yapılandırılmasında yönetici olarak rol almıştır.
Gülin Yücel, 2014 senesinde Brika Sürdürülebilirlik Danışmanlığı’nı kurmuştur ve sürdürülebilirlik dönüşümü için kurumlar, organizasyonlar ve devletler ile çalışmaktadır. International Society of Sustainability Professionals (ISSP) Organizasyonun sürdürülebilirlik profesyoneli sertifikası sahibidir. ‘Yeni Gerçeğimiz Sürdürülebilirlik’ isimli kitabın Levent Kurnaz ile birlikte eş yazarıdır. Kitap, COP27 öncesinde Arapça çeviri ile de basılmıştır.
2012 senesinden bu yana Türkiye’nin ileri gelen üniversitelerinde genel yönetim ve sürdürülebilirlik dersleri vermektedir. Gençlerin sürdürülebilirlik profesyoneli olmasını destekleyici mentörlük ve yönlendirme yapmaktadır.
2009’dan bu yana KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği) üyesidir ve ’23-’25 Dönemi Yönetim Kurulu’ndadır. ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ (2009’dan beri), IFF Invest For the Future, FEM gibi projelerin oluşmasında aktif rol almıştır. 2009’da Goldman Sachs ve Özyeğin Üniversitesi liderliğinde oluşturulan ‘10K Women’ ‘de ; 2017’de Birleşmiş Milletler 61. Kadının Statüsü Forum’unda ve 2018’de Freja Forum’da KAGİDER’i temsil etmiştir.
Tuğçe Erçetin
Tuğçe Erçetin
Tuğçe Erçetin lisans eğitimini Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, yüksek lisans derecelerini Essex Üniversitesi Siyaset Bilimi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlamıştır. Doktorasını İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak çalışmaktadır. Daha önce ötekileştirme, sivil toplum ve gönüllülük, Suriyeli mülteciler ve sosyal girişimcilik, popülizm üzerine araştırma projelerinde çalışmıştır. Çalışma alanları arasında karşılaştırmalı siyaset, popülizm, siyasal psikoloji, kimlik, göç, Türk siyaseti, milliyetçilik yer almaktadır.