Öz Geçmiş:
 
1987 Diyarbakır doğumlu. İnönü Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim dalı mezunu. 2009 yılından bu yana Diyarbakır’da rehber öğretmenlik yapıyor. 2012 yılında NarPhotos fotoğraf ajansına katılmasından bu yana göç, kimlik, hafıza, ekoloji, toplumsal cinsiyet gibi meselelerle ilgili belgesel fotoğraf ve video işler üretti. “Türbe Ziyaretleri”, “Mezarlık”, “Sasun Ermenileri”, “Amedspor Kadın Futbol Takımı ve Doğaya Dönüş” gibi fotoğraf hikayeleri ile 2014’te BAK kapsamında Musa İrşi ile birlikte yönettiği “Güvenli Bir Film” ile 2021’de ürettiği “Mehla Qore”, 2020’de Aylin Kızıl’la birlikte yönettiği “Bir Tribün Hikâyesi” ve Altyazı Sinema Dergisi’nin “Aşağıdan Yukarıya” video serisi için yaptığı “Gündem” adlı kısa belgeselleri vardır.
Filmin Konusu:
 

Kezî | “Kadın, hikâye ve edebiyatı birbirinden ayıramazsın”

Kendi imkanlarıyla okuma yazma öğrenen Fatma Taşlı Tunç aile içerisinde verdiği mücadelesini, arzularını ve isyanlarını şiirlerinde dile getiriyor. Çoğunlukla kadınların yaşamı üzerine şiirler yazan Tunç, Jin TV’de ‘Jiyana Dayikan (Kadınların Yaşamı)’ isimli bir program da yapıyor. Fatma Çelik’in yönetmenliğini üstlendiği bu filmde Tunç’un yaşamını şiirlerinden takip ederken mücadele ile oluşturduğu kendi alanlarında bir yolculuğa çıkıyoruz.

“Kadın, hikâye ve edebiyatı ayıramazsın birbirinden. Her kadının yaşamında ilgi çekici bir hikâye mutlaka vardır. Kimisi ifade edebilmiştir ama kimisi hâlâ içinde tutuyor.”