Ferda Fahrioğlu Akın

Öz Geçmiş:

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde çalışırken 2017’de Barış Bildirisi’ni imzaladığı için KHK ile ihraç edildi. 2019 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde doktorasını tamamladı. Son 3 yıldır profesyonel olarak da sivil toplum alanında çalışıyor. Araştırma alanları arasında barış çalışmaları, Kürt meselesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği yer alıyor. DEMOS’tan Sesler podcast ekibine bir kaç ay önce katılan Fahrioğlu-Akın, ilk podcast yayınını “dini aktörlerin barış inşasındaki rolü” konusu üzerine yaptı.

Program İçeriği:

Sivil Toplumda Kadın SES’i

Sivil toplumun barış inşasındaki rolü konusunu hak savunucusu Kürt kadınların hikayeleri ile anlatacak. 5 serilik podcastte farklı illerde hak temelli çalışan sivilt toplum örgütlerinde (gönüllü ve/ya ücretli) çalışan kadınların hikayelerini onların katılımı ile aktaracak. Sivil toplumda çalışan Kürt kadınlarının çalışmalarının, faaliyetlerinin ve eylemlerinin Kürt meselesi ve çözümü için ne tür rolleri ve katkıları olduğunu kendi bireysel ve örgütlü hikayelerinden dinleyeceğiz.

Podcastler

Sivil toplumdaki kadınların seslerine yer verdiğimiz Sivil Toplumda Kadın SES’i başlıklı podcast serisinin ilk bölümünde Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV) Genel Başkanı Didar Erdem’i konuk ediyoruz. Didar Erdem ile hem kendi kişisel mücadelesini hem de yönetiminde yer aldığı TOHAV’ın hak temelli ve kolektif mücadele öyküsünü ve deneyim aktarımlarını konuştuk. Kadın olarak kişisel her bir mücadele ayrıca kamusal olduğu için de çok önemli. Sohbetimizde, hak temelli sivil toplum örgütlerinin faaliyetleri, karşılaştıkları zorluklar ve zorluklarla mücadele etme pratiklerini de masaya yatırdık.
Dinlemek için tıklayın!

Sivil toplumdaki kadınların seslerine yer verdiğimiz Sivil Toplumda Kadın SES’i başlıklı podcast serisinin ikinci bölümünde Lotus Genç Alan Derneği’nin gönüllü çalışanı Dilan Onuk’ı konuk ediyoruz. Kendisi de 2015 sonrasında iç göç mağduru olan Dilan Onuk ile hem kişisel mücadele öyküsünü hem de gönüllüsü olduğu Lotus Genç Alan Derneği’nin hak temelli mücadele öyküsünü konuştuk. Hak temelli sivil toplum örgütlerinin faaliyetleri, karşılaştıkları zorluklar ve zorluklarla mücadele etme pratiklerini de masaya yatırdığımız bu bölümde kadın, çocuk, genç ve mülteciler alanında hak mücadelesine önemli katkıları olan Lotus Genç Alan Derneği’nin kolektif mücadele öyküsünü ve deneyim aktarımlarını dinledik.

Dinlemek için tıklayın!