Takımımız

Gülseren ONANÇ – Kurucu Başkan & Yazar

İTÜ İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Michigan State Üniversitesi’nde uluslararası pazarlama konusunda MBA derecesi aldı. 1991’de eğitimini tamamladıktan sonra Eczacıbaşı, Balsu ve Ferrero şirketlerinde çalıştı. Teknoloji tabanlı pazarlama çözümleri sunmak üzere 2000 yılında Go4 Marketing, 2003 yılında Ticketturk adlı şirketi kurdu. Aynı yıl kurulan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)’nin kurucuları arasında yer aldı. 2007’de dernek başkanlığına seçildi. 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için KAGİDER başkanlığından ayrıldı ve siyasete girdi. Aralık 2010 ve Şubat 2018 yılları arasında CHP Parti Meclisi’nde üye olarak görev aldı. CHP Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2018 yılında Eşitlik Adalet Kadın Platformu’nu kurdu, Transformative Women Leaders (Dönüştürücü Kadın Liderler) grubunun Türkiye’den tek kadın üyesi ve Vital Voices 2019-2020 Fellow’udur.

Eda Doğançay – Editör & İçerik Koordinatörü

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Ardından New York Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Kolektif Kitap’ta kurgu-dışı ve edebiyat editörü, Diken’de kültür sanat ve haber editörü olarak çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi bünyesinde, Pearson onaylı Çocuklar için Felsefe (P4C) eğitmen eğitimini tamamlayıp yayıncı ortağı Özge Akkaya ile birlikte bir çocuk kitapları yayınevi olan Paraşüt Kitap’ı kurdu.

2018 yılından bu yana SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu’nun editörlüğünü üstlenen Doğançay, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin Operation 1325 işbirliği ve Swedish Institute desteğiyle hayat geçirdiği “Kadın SES’i” ve “Barış İçin Kadın SES’i” projelerinin proje koordinatörüdür.

Begüm Zorlu – Editör

Begüm Zorlu, sosyal hareketler, barış süreçleri ve toplumsal cinsiyet konularına odaklanan bir doktora araştırmacısı ve gazetecidir. Doktora çalışmalarını City, University of London Uluslararası Siyaset bölümünde sürdürmektedir. Aynı zamanda Uluslararası İlişkiler, güvenlik çalışmaları ve siyasal şiddet alanlarında öğretim asistanlığı yapmaktadır.

University College London, Demokrasi ve Karşılaştırmalı Siyaset bölümünde tamamladığı yüksek lisans derecesinde Kuzey İrlanda’daki barış sürecinin getirdiği kurumsal değişimleri incelemiştir. Doktora çalışmasında Türkiye ve Venezuela’daki muhalefet hareketlerinin stratejilerini ve uluslararası ilişkilerini araştırmaktadır. Zorlu, 2018’den bu yana SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu’nun editörlüğü yapmakta ve aynı zamanda orijinal içerikler üretmektedir.

Ufuk Yeşil – İletişim Koordinatörü

Ufuk Yeşil, Kadir Has Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunudur. Mezun olduktan sonra kariyerini eğitim, medya ve sinema alanında çalışmalar yaparak şekillendirdi.

2018 yılında ifade özgürlüğü hak temelli çalışmalar yürüten Leyli Sanat Derneğini kurdu ve halen yönetim kurulu başkanlığını üstlenmektedir. 2019’da İstanbul Üniversitesi’nde Kadın Çalışmaları alanında yüksek lisansa başladı. 2021 yılında Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın “Genç Sanatçı Fonu” adlı fonundan faydalanarak kısa belgesel hazırladı, belgeseli ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilmeye devam etmektedir. Haziran 2022‘de SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği‘nde Görsel İçerik ve İletişim Koordinatörü olarak çalışmaya başladı. Aynı zamanda başka sivil toplum kuruluşlarında gönüllü eğitmenlik yapıp sinema ve medya üzerine faaliyetler yürütmektedir.

Duygu İslamoğlu – Podcaster & Editör

Duygu İslamoğlu Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra fotoğrafçı, editör ve yazar olarak yoluna devam etti. Hâlen Habertürk’ün kadınlara yönelik yayın yapan web portalı HT Hayat için yazıyor, çeşitli platformlar için içerikler üretmeye devam ediyor. 2012 yılında İçsel Doğum’dan doula eğitimi aldı ve doğum destekçisi olarak kadınlarla çalışmaya başladı. Birebir doula desteğinin yanı sıra doğuma hazırlık eğitimleri ve doğum alanında çalışan uzmanlara yönelik atölye çalışmaları da yürütürken, İçsel Doğum ekibinde eğitmen ve mentor olarak yolculuğuna devam ediyor. Özellikle kadın sağlığı, nörobilim, cinsellik, yoga ve mindfulness üzerinde çalışmalarını sürdürürken, DOĞANA Doğumda Kadın Hakları Derneği’nde başkan yardımcısı olarak faaliyetler yürütüyor. 2023’te SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu ekibine katıldı, “Yükselt SES’ini!” adlı podcast projesinin yayınlarını hazırlıyor ve sunuyor.

Elif Yahyaoğlu – Proje Asistanı

Elif Yahyaoğlu, 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Avukatlık stajını 2019 yılında tamamladıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programına başlamıştır.

2021 yılında Bilgi Üniversitesi çatısı altında yürütülen Türkiye’de Kutuplaşmayı Azaltmak için Stratejiler ve Araçlar Projesi (TurkuazLab) ve İnfodemi Eğitimi Projesi’ne dahil olmuştur. 2022 yılında Bilgi Üniversitesi BAP projesi olan Türkiye Siyasetinin Toplumsallaşması Sürecinde Sloganlar (1968-1973) projesinde çalışmış, proje kapsamında siyasetin toplumsallaştığı 1968-1973 yılları arasındaki dönemde üretilen sloganları incelemiştir. Dördüncü sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam eden Yahyaoğlu, Ses Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nde proje asistanı olarak çalışmaktadır.

Asmin Ayce İdil Kaya – Proje Asistanı

Asmin Ayçe İdil Kaya, kadınların bilgi üretimi ve yapay zeka sektörlerine katılımı alanında araştırma yapmakta ve freelance olarak gazetecilik yapmaktadır. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünde yaptı; yüksek lisans eğitimini çift diplomalı GEMMA programında, University of Lodz ve University of Granada’da, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları alanında devam ettirmektedir. 2015’ten 2018’e kadar Mynet Sinema Departmanı’nda içerik editörlüğü yapan Asmin, ardından Bianet, Hrant Dink Vakfı gibi kurumlarda staj yaptı. Bu süreçte Türkiye’deki dezavantajlı kadın gruplarının nefret söylemine maruz kalması ile ilgili çalışmaya başladı. Sıfır Ayrımcılık Derneği’nden aldığı fon desteği ile Roman kadınların pandemideki sosyo-ekonomik durumları ile ilgili belgesel projesi gerçekleştirdi. Şu anda SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği‘nde, “Yükselt SES’ini!” podcast projesinde teknik asistanlık yapmaktadır. Aynı zamanda farklı platformlara freelance olarak haber yazıyor ve yüksek lisansına devam ediyor.

Barış Dural – Dijital Pazarlama Uzmanı

Barış Dural, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü okudu. Reklam ajanslarında uzun yıllar çalıştı. Kariyerini sivil toplum alanında devam ettirme kararıyla beraber Greenpeace Türkiye, Yeşil Gazete gibi kurumlarda çalıştı